Torsdag
31
Januari 2019
De Geerhallen Norrköping

BRAHMS 1 & 2 601830

Introduktion kl 18.30
Dirigent Karl-Heinz Steffens
BRAHMS Symfoni nr 1

BRAHMS Symfoni nr 2
Under våren kommer vi att spela Brahms alla fyra symfonier och ytterligare några stycken av honom. Det blir en unik möjlighet att ta del av några av musikhistoriens främsta orkesterverk. Redan vid denna första konsert slår vi på stora trumman med hans två första symfonier. Brahms var en sällsynt självkritisk tonsättare och trodde sig inte om att kunna komponera en symfoni efter Beethovens mästerverk i genren. Mästarens porträtt hängde uppmanande över Brahms skrivbord, så det var kanske inte så underligt att Brahms dröjde till 1876, då han var 43 år gammal, innan han presenterade sin första symfoni – över femtio år efter Beethovens sista symfoni – och han lyckades med det omöjliga.
Han hade tagit vid där Beethoven slutade och utvecklade i samma tradition symfonikonsten vidare. Symfonin mottogs med entusiasm.
Framgången försatte Brahms i ett inspirerat skaparrus, och i ett enda svep skrev han under några intensiva sommar- och höstmånader det kommande året sin andra symfoni. Han hade flytt från jäktet i Wien och sökt lugn och ro vid den idylliska Wörther See, ”där melodierna kommer flygande mot en så ymnigt att man måste se upp för att inte trampa på dem”. Det blev en ljus och leende symfoni, som även den mottogs med förtjusning.
Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Biljetter & tider

Torsdag 31 Januari 2019 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. BRAHMS 1 & 2 601830, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December