Torsdag
6
December 2018
De Geerhallen Norrköping

VINNANDE GITARRKONSERT 601821

Introduktion kl 18.30
Dirigent Christian Kluxen
Solist Laura Snowden gitarr

BEETHOVEN Leonorauvertyr nr 3
STREICH Augenlider för gitarr och orkester, uruppförande
NIELSEN Symfoni nr 4 ”Det Uudslukkelige”
Operan Leonora blev en av Beethovens mest besvärliga kompositioner. Kanske var han inte en lysande scentonsättare, men han slet och skrev flera versioner av sitt verk – och till slut gick den till historien som operan Fidelio. Ett stort problem var att förse operan med en effektiv uvertyr. Han skrev tre helt olika uvertyrer till Leonora och en till Fidelio. Här hör vi den som många anser vara den bästa: Leonorauvertyr nr 3.
Lisa Streich var en av vinnarna i Anne-Sophie Mutters kompositionstävling hos SON och vi får nuhöra hennes gitarrkonsert. Titeln kan, om den uttalas, ha två betydelser: ögonlock och ögonvisor (Augenlieder).
Hösten avslutas med ett verkligt pangnummer med två uppsättningar av pukor. Carl Nielsen har i sin fjärde symfoni velat hylla Musiken, den outsläckeliga. Musiken som alltid finns och som alltid berör oss och fyller oss med glädje, styrka och inte minst mod.
Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Biljetter & tider

Torsdag 6 December 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. VINNANDE GITARRKONSERT 601821, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November