Torsdag
29
November 2018
De Geerhallen Norrköping

VÄRLDSSOPRAN I SPÄNNANDE PREMIÄR 601820

Introduktion kl 18.30
Dirigent Anja Bihlmaier
Solist Malin Byström sopran

HAYDN Symfoni nr 60 ”Il Distratto”
BYSTRÖM Notes from the City of the Sun
SCHUMANN Symfoni nr 4
Joseph Haydn förnyade sättet att skriva symfonier. Han gav många av sina symfonier talande namn, och den symfoni som fått nr 60 bär namnet Il Distratto, den disträe. Tänk er en professor som börjar prata om något men hela tiden kommer att tänka på något helt annat – just sådan är denna symfoni, skriven med glimten i ögonvrån.
Världssopranen Malin Byström är solist i Britta Byströms nya Notes from the city of the sun (2017). Det är ett större verk för sopran och orkester till texter av Bei Dao, pseudonym för Zhao Zhenkai, en av Kinas viktigaste samtida poeter.
Efter en ovanligt lång och komplicerad skapelseperiod växte Robert Schumanns fjärde och sista symfoni fram. Han tvekade att kalla den symfoni, för han hade strävat efter att gå utanför den traditionella symfoniformen, genom att låta alla satserna gå över i varandra utan pauser, samtidigt som de hänger ihop med gemensamma teman. Till slut blev han nöjd och menade att han skrivet ett verk som blev ”helt klart bättre och effektivare”.
Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Biljetter & tider

Torsdag 29 November 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. VÄRLDSSOPRAN I SPÄNNANDE PREMIÄR 601820, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November