• Evenemang idag
Lördag
17
November 2018
De Geerhallen Norrköping

JOHAN DALENE I VIRTUOS KONSERT 601817

Introduktion kl 14.30
Dirigent Daniel Blendulf
Solister Johan Dalene violin

LARSSON GOTHE The Apotheosis Of The Dance
THORVALDSDOTTIR Aeriality
BARBER Violinkonsert
BEETHOVEN Symfoni nr 7
Den unge norrköpingsviolinisten Johan Dalene kommer nu tillbaka till oss som Artist in Residence, den här gången med den undersköna och virtuosakonserten av amerikanen Samuel Barber. Konserten bär inga spår av att den skrevs under brinnande världskrig, tvärtom blev den en nödvändig reaktion med drömmar om en fredlig samexistens.
2011 skrev Anna Thorvaldsdottir orkesterverket Aeriality som samma år uruppfördes i Reykjavik, och året därpå tilldelades hon Nordiska Rådets musikpris, och verket blev Årets komposition på Island. Titeln kombinerar orden aerial och reality, flykten och grunden, det ouppnåeliga och verkligheten.
Mats Larsson Gothes The Apotheosis of the dance och Beethovens sjunde symfoni hänger faktiskt ihop. 2014 utsågs Umeå till kulturhuvudstad, och för att fira detta inbjöds nio svenska tonsättare att skriva varsin kommentar till en av Beethovens nio symfonier. På Larsson Gothes lott föll sjunde symfonin, och han vidareutvecklade fragment och tonfall ur symfonin för att visa de senaste 200 årens musikaliska utveckling.
Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Biljetter & tider

Lördag 17 November 2018 15:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. JOHAN DALENE I VIRTUOS KONSERT 601817, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November