Torsdag
13
September 2018
De Geerhallen Norrköping

STJÄRNMOLN OCH RAGNARÖK 601806

Introduktion kl 18.30
Dirigent Evan Rogister
Solist Peter Friis Johansson piano

BEETHOVEN Uvertyr ur Coriolanus
TARRODI Stellar Clouds – pianokonsert nr 1
WAGNER Förspel och Isoldes kärleksdöd ur Tristan och Isolde
Siegfrieds Rhenfärd och sorgmarsch ur Ragnarök
Coriolanus är namnet på en landsförvisad romersk krigare, och han går och ruvar på hämnd. Men han överfalls av motstridiga känslor gentemot fäderneslandet och familjen, något som Beethoven tolkar med sedvanlig uttrycksfullhet.
En nyskriven pianokonsert av en av de mest framgångsrika svenska tonsättarna följer så. Andrea Tarrodi går från framgång till framgång, hennes stråkkvartetter belönades nyligen med en Grammis. Pianokonserten Stellar Clouds är skriven speciellt för kvällens solist Peter Friis Johansson, och både han och konserten siktar upp mot rymdens stjärnhopar. När detta skrivs har uruppförandet ännu inte ägt rum.
Visst är Wagner mest känd för sina mastodontoperor, men de innehåller även många rent orkestrala partier som ofta dyker upp på konsertestraderna. Få tonsättare har lyckats fånga sin publik med så klangfulla och gripande orkesterverk. Här får vi uppleva några av de mest populära.
Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Biljetter & tider

Torsdag 13 September 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. STJÄRNMOLN OCH RAGNARÖK 601806, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti