• Evenemang idag
Torsdag
25
Januari 2018
De Geerhallen Norrköping

601726 TILLSAMMANS

Introduktion 18.30
Norrköpings Symfoniorkester tillsammans med Östgöta Blåsarsymfoniker

Dirigent Per-Otto Johansson
Nu möts de två östgötaorkestrarna i en konsert där de framträder både tillsammans och var för sig.
Under sitt första besök i Mexico, hösten 1932, fick den amerikanske tonsättaren Aaron Copland idéen att skriva ett stycke med mexikanska folkteman, kopplade till en populär danssalong i Mexico City kallad Salon México. Hans enda tanke var att skapa ett färgglatt vykort.
Anna-Lena Laurin är en av många kvinnliga svenska tonsättare som på senare år kommit att göra sådana framsteg. Hon har till stor del ägnat sig åt jazzmusik, både som pianist och tonsättare. Hennes Svit för blåsorkester får med denna produktion sitt uruppförande.
Adams Harmonielehre inspirerades av en dröm: en tankbåt stävade ut ur San Francisco Bay när plötsligt en raket sköts upp i himlen. Adams hade gjort sig känd som en sträng minimalist, vid uruppförandet 1985 överraskade han publiken genom att spela upp mycket av sådant som man trodde minimalisterna föraktade, melodier, romantik, vackra klanger. Att uppkalla verket efter Schönbergs hatade Harmonilehre från 1911 är snarast en glimt i ögonvrån.
COPLAND El Salón México
LAURIN Suite for Wind Orchestra
ADAMS Harmonielehre
Handikapplats bokas hos Turistbyrån på tel. 011-155100 eller på Ticketmasters Call Center på tel. 077-1707070

Biljetter & tider

Torsdag 25 Januari 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. 601726 TILLSAMMANS, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari