• Evenemang idag
Lördag
21
Oktober 2017
De Geerhallen Norrköping

601713 CELLOKONSERT MED STJÄRNSOLIST

Introduktion 14.30
Dirigent Anna-.Maria Hellsing
Solist Andreas Brantelid cello


BYSTRÖM Segelnde Stadt
LALO Cellokonsert
BRAHMS Symfoni nr 1
Britta Byströms Segelnde Stadt (Svävande stad) från 2014 inleder kvällen. Musiken är inspirerad av Paul Klees målning med samma namn, där olika geometriska figurer fogas samman till något som likar en grupp svävande pappersdrakar – eller en stad sedd på långt avstånd.
Även om namnet Lalo kan ge spanska associationer, och att han blev berömd för en Symphonie espagnole, så var han född i norra Frankrike och stannade i landet hela sitt liv. Cellokonserten skrevs 1876 och prisbelönades av Franska institutet efter att ha fått sitt uruppförande i Paris.
Få tonsättare har varit så självkritiska som Brahms, men det betyder också att man kan vara säker på att varje verk han släppte ifrån sig är ett mästerverk. Det gäller i synnerhet hans första symfoni. Han funderade länge på den för han visste att han skulle komma att jämföras med Beethoven – och vem skulle kunna skriva symfonier efter denna gigant. Han hann bli 43 år innan han var nöjd, och han gjorde det omöjliga: han hade fört symfonikonsten vidare och symfonin gick segrande över världen.
Handikapplats bokas hos Turistbyrån på tel. 011-155100 eller på Ticketmasters Call Center på tel. 077-1707070

Biljetter & tider

Lördag 21 Oktober 2017 15:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. 601713 CELLOKONSERT MED STJÄRNSOLIST, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober